Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Nejlepší místa na Jihlavsku

Administrátor 0

Jihlavsko je region plný krásných památek, malebné přírody a zajímavých míst k návštěvě. Pokud plánujete výlet do této části České republiky, nezapomeňte navštívit následující nejlepší turistická místa na Jihlavsku.

Nejlepší turistická místa na Jihlavsku

1. Jihlava

Jihlava je hlavním městem Jihlavského kraje a nabízí mnoho historických památek k prozkoumání. Určitě si nenechte ujít procházku po Malebném náměstí, kde se nachází krásné historické budovy a kostely. Navštivte také Jihlavský zámek, který je jednou z nejvýznamnějších památek města.

2. Zelená Hora

Zelená Hora je malebná vesnice nedaleko Jihlavy, známá především díky poutnímu kostelu svatého Jana Nepomuckého, který je zařazen na seznam UNESCO. Kostel je jedinečný svou barokní architekturou a krásnými freskami, které stojí za návštěvu.

3. Telč

Telč je dalším skvostným městem na Jihlavsku, známým především díky svému náměstí, které je zařazeno na seznam UNESCO. Procházka po malebných uličkách Telče vás jistě okouzlí a nezapomeňte si vyfotit barokní kašnu na náměstí.

4. Hrad Pernštejn

Hrad Pernštejn je jedním z nejkrásnějších hradů v České republice a stojí za návštěvu. Nachází se nedaleko města Nedvědice a nabízí nádherný výhled na okolní krajinu. Pro milovníky historie je návštěva hradu Pernštejn nezapomenutelný zážitek.

5. Jezuitské koleje v Jihlavě

Jezuitské koleje v Jihlavě jsou jedním z nejvýznamnějších barokních památek v České republice. Návštěva tohoto komplexu budov vám umožní nahlédnout do života jezuitských mnichů a obdivovat jejich architektonickou krásu.

6. Vodní nádrž Dalešice

Pro milovníky vodních sportů a aktivní odpočinek je vodní nádrž Dalešice ideálním místem k návštěvě. Nabízí možnost koupání, rybaření a různé vodní aktivity. Okolní příroda je také ideální pro pěší výlety a cykloturistiku.

Jihlavsko je region plný malebných měst, historických památek a nádherné přírody, které stojí za návštěvu. Pokud plánujete výlet do této části České republiky, neváhejte navštívit výše zmíněná nejlepší turistická místa na Jihlavsku. Určitě nebudete litovat a odvezete si mnoho nezapomenutelných zážitků.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *