Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Vše, co potřebujete vědět o programovacím jazyce Dart

Administrátor 0

Dart je moderní programovací jazyk, který byl vyvinut společností Google jako alternativa k jazyku JavaScript. Je to silně typovaný jazyk, který je zaměřený na vývoj webových aplikací a mobilních aplikací pro platformu Flutter. V tomto článku se podíváme na všechny důležité informace o programovacím jazyce Dart.

Co je programovací jazyk Dart?

Dart je objektově orientovaný programovací jazyk, který kombinuje několik rysů z jiných jazyků, jako je Java, JavaScript a C#. Je kompilován do JavaScriptu a běží ve virtuálním stroji Dart VM. Dart je navržen tak, aby byl snadno čitelný a psaný, což usnadňuje vývojářům psaní kódu.

Historie a vývoj Dartu

Dart byl poprvé představen společností Google v roce 2011 jako nástupce jazyka JavaScript. Od té doby prošel několika aktualizacemi a vylepšeními a stal se oblíbeným mezi vývojáři aplikací pro webové prohlížeče a mobilní zařízení. Dart je také používán pro vývoj aplikací pro platformu Flutter, která umožňuje vytváření multiplatformních mobilních aplikací.

Jak se Dart liší od ostatních jazyků?

Dart se odlišuje od ostatních programovacích jazyků svou silnou typovostí a jednoduchou syntaxí. Má bohatou sadu knihoven a nástrojů pro vývoj aplikací, což usnadňuje práci vývojářům. Dart také podporuje asynchronní programování a má vestavěnou podporu pro OOP.

Použití Dartu ve vývoji aplikací

Dart je často používán vývojáři pro tvorbu webových aplikací, mobilních aplikací a desktopových aplikací. Je široce používán pro vývoj aplikací pro platformu Flutter, která umožňuje vytváření krásných a responsivních mobilních aplikací pro Android a iOS.

Syntaxe a základy Dartu

Syntaxe Dartu je podobná jiným objektově orientovaným jazykům, jako je Java a C#. Kódy v Dartu jsou psány v tzv. blokové struktuře, kde jsou instrukce v rámci bloku odděleny složenými závorkami. Dart podporuje různé datové typy, podmínky, smyčky a funkce pro psaní efektivního kódu.

Datové typy v programovacím jazyce Dart

Dart podporuje různé datové typy, jako jsou čísla, řetězce, booleovské hodnoty, seznamy, mapy a mnoho dalších. Datové typy v Dartu mohou být buď staticky nebo dynamicky typované, což umožňuje vývojářům psát bezpečný a efektivní kód.

Dart je výkonný a moderní programovací jazyk, který nabízí vývojářům mnoho možností pro tvorbu webových a mobilních aplikací. S jeho silnou typovostí, jednoduchou syntaxí a bohatými knihovnami je Dart ideální volbou pro vývoj moderních aplikací. S touto znalostí o Dartu jste připraveni začít psát kód a tvořit úžasné aplikace.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *