Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Nejlepší fotogenická místa v Praze

Administrátor 0

Praha je jedním z nejkrásnějších evropských měst, které láká turisty z celého světa svými malebnými uličkami, historickými památkami a nádhernými výhledy. Pokud jste milovníkem fotografie, určitě oceníte ty nejlepší fotogenická místa v Praze, která vám poskytnou dokonalé pozadí pro vaše snímky.

Staroměstské náměstí a Orloj

Staroměstské náměstí s Orlojem je jedním z nejznámějších a nejnavštěvovanějších míst v Praze. Malebné náměstí s koloritními fasádami historických budov a dominantním Orlojem je ideálním místem pro focení. Zejména v ranních hodinách, kdy ještě není příliš rušno, můžete zachytit krásné snímky této historické památky.

Karlův most a Pražský hrad

Karlův most spojující Staré Město s Malou Stranou je dalším ikonickým místem v Praze. Jeho gotická architektura a sochy svatých vytvářejí jedinečnou atmosféru, která je ideální pro fotografování. Z mostu máte krásný výhled na Pražský hrad, který je dalším oblíbeným místem pro focení.

Vltava a Náplavka

Vltava, která protéká Prahou, je dalším fotogenickým místem, zejména při západu slunce, kdy se voda leskne v odlescích slunečních paprsků. Náplavka, která se nachází podél řeky, je oblíbeným místem pro setkávání místních i turistů a nabízí skvělé možnosti pro focení.

Vyšehrad a Výhled na Prahu

Vyšehrad s krásnými zahradami a výhledem na Prahu je ideálním místem pro klidné fotografování bez velkého ruchu turistů. Z Vyšehradu můžete zachytit panoramatické snímky Prahy a užít si jedinečnou atmosféru tohoto historického místa.

Letenské sady a Metronom

Letenské sady s vyhlídkou na Prahu a obrovským metronomem jsou dalším zajímavým místem pro focení. Zde můžete zachytit krásné panoramatické snímky města nebo si zkusit zajímavé kompozice s metronomem v pozadí.

Petřínská rozhledna a Zahrady

Petřínská rozhledna s okolními zahradami nabízí skvělé možnosti pro focení. Z rozhledny máte nádherný výhled na Prahu a její okolí, který stojí za to zachytit na fotografii. Zahrady kolem rozhledny pak poskytují klidné prostředí pro focení v přírodě.

Praha je plná fotogenických míst, která lákají milovníky fotografie z celého světa. Od historických památek a malebných uliček po nádherné výhledy na město z vyhlídek, Praha poskytuje nekonečné možnosti pro tvorbu krásných snímků. Pokud se chystáte navštívit Prahu, nezapomeňte si připravit fotoaparát a vydat se objevovat ty nejlepší fotogenická místa v tomto nádherném městě.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *